Piercing


Piercing

Som jeg sa tidligere i dag så har jeg nå fått piercing i navlen, og er kjempe fornøyd. Kjente nesten ikke stikket og det er en fordel for jeg er livredd sprøyter og nåler :)

Tips og triks:

r

> Det er ingen aldersgrense etter loven i Norge, men de fleste piercingstudioer har en nedre aldersgrense på 16 eller 18. Som oftest må man ha med seg en voksen hvis det er 16 år.

>  Du kan ikke velge hvilken som helst piercing når du skal ta hull. Noen piercingstudioer sier du må ha en ring, sånn at du kan snurre rundt og slikt. Selv syns jeg ikke det er nødvendig. Den første piercingen du får er en uten hengepynt og som oftest velger pierceren en som er bra for deg.

 Ikke bekymre deg hvis du syns stangen på din nye piercing er for lang, den skal være sånn. Dette er fordi det vil bli litt hovent i starten, og da skal den være litt lang sånn at du kan ha mulighet til å dytte på den og rense med hullet. Hvis du har en for kort stang, vil det hovne opp og du vil ikke få renset det ordentlig.

> RENS er utrolig viktig. Spør piercingstudioet hvilke renseprodukter du burde ha. Du må også ha Q-tips. Det er veldig lurt om du har antibac til hendene dine som du tar på før du begynner å rense.

> Du skal ALDRI ta på stangen, hullet eller piercingen generelt med fingrene. Tenk deg hvor mye bakterier du har på fingrene og neglene. Så prøv å unngå å fikle med hendene i nærheten.

> Når du renser piercingen, sprayer du litt spray på navelen, og spray litt på en Q-tips. Husk å ikke ta på Q-tipsen med fingrene, da får du bakterier der også. Så renser du rundt begge kulene, rundt hullene, inni navelen (dette er viktig, for her samler det seg mye bakterier og puss som kommer ut av hullet). Du kan også bruke Q-tipsen og dytte piercingen opp, rens stangen der, og dytt den nedover og rens stangen der.


> De første 2 ukene skal du helst rense 3 ganger om dagen, så kan du trappe ned til 2 ganger de neste 4 ukene. Etter 6-8 uker er det greit om du trapper ned til 1 gang om dagen.

> Unngå å få parfymerte produkter og lignende i kontakt med hullet under grotiden, da dette irriterer.

> Det er normalt at det kommer litt puss, det er hovent og litt rødt rundt hullet de første ukene. Ikke rens for ofte, for da kan du irritere området og huden blir veldig tørr.

> Hvis du er usikker på om du har fått betennelse, kan du sjekke hvilken farge pusset som kommer ut er. Har det en grønngul farge, er det betent. 

> Betennelse bekjemper du ved å være veldig nøye på rensingen, men du trenger ikke rense oftere enn du ville gjort normalt. Det dummeste du gjør hvis du får betennelse er å ta ut piercingen. Stangen hjelper faktisk med å unngå at det blir verre, hvis du tar den ut samler det seg masse bakterier i hullet og der er det vanskelig å rense.

> Grotiden er på ca 3 - 6 mnd, varierer mye på hvordan hullet ditt er og hvor nøye du har vært med rensingen.

> De første ukene skal du unngå å bruke for stramme klær, bukser med høyt liv og lignende. Ikke bøy deg for ofte for da kommer piercingen i klem. Prøv å la den være så mye i ro og fred som mulig. 

> Når hullet har grodd skal det ikke komme puss ut, du skal ikke ha vondt, det skal kjennes naturlig ut å røre på den og det skal ikke være rødt og ømfintlig i området rundt.

> Du skal helst vente 2-4 uker med å bade i klor og saltvann. Hvis du får betennelse må du også holde deg unna dette. Du kan selvfølgelig dusje normalt, men husk å unngå at du får produkter med parfyme i kontakt med det nye piercinghullet ditt.

>Ikke bytt piercing for tidlig. Hvis du bytter etter to uker vil det som har begynt å gro bli "revet" opp igjen og du må starte helt på nytt med helbredingen. Normalt anbefales det å bytte etter 3 mnd. Husk at når du skal ha en ny piercing må du sterilisere den ordentlig, samt rense hullet godt før du putter den i.

Kilder: Tcmn

Er kjempe fornøyd :)

- Christine